L’equip d’odontologia del CAP Igualada Nord rep el primer premi d’Innovació per la Unió Consorci Formació.

El Servei d'Odontologia del CAP Igualada Nord del Consorci Sanitari de l'Anoia va rebre el primer premi en la VII Jornada d'Innovació en Atenció Primària que es va celebrar el passat 15 de març a Barcelona.

El projecte “La salut bucodental en les persones de les residències geriàtriques d'Igualada” és el que va resultar guanyador entre les la resta d'experiències que es van presentar. La presentació va anar a càrrec de les odontòlogues Carlota Bausili, Victòria Janer, Anabel Villa i les auxiliars Ingrid Lara i Pilar Torrellardona.

Al setembre del 2013 es va iniciar aquest projecte innovador amb l'objectiu d'aproximar els professionals d'Odontologia del CAP Igualada Nord als usuaris de les residències: Pare Vilaseca, Residència Igualada i Sant Crist d'Igualada i així poder valorar l'estat de salut bucodental i fer-ne un diagnòstic de les patologies més freqüents. Es va detectar la possibilitats de millorar la higiene dental d'aquests residents i així evitar infeccions, dolor i malnutrició. Es realitzen també de xerrades i tallers sobre “Com tenir cura de la salut bucodental” i que va dirigida als usuaris de les residències, als familiars i als treballadors. Cal tenir en compte també que hi ha la possibilitat que l'odontòloga es traslladi a la residència davant una urgència dental: per reduir el dolor, valorar el tractament necessari, donar la medicació corresponent i així afavorir la resolució de la patologia.

Des de que es va iniciar el programa s'han atès un total de 232 usuaris (82% dels residents) amb un 75% de dones amb una mitjana d'edat de 75anys. Es varen trobar un 20% d'edentuls totals i aquells que presentaven una o varies dents, el 47% portaven pròtesis dental. Els pacients presentaven: 18% arrels dentals, 16% càries, 11% dipòsits o càlcul i un 7% lesions periodontals. No es va observar cap lesió maligna aparent.

En definitiva, l'objectiu d'aquest projecte és promoure la salut bucodental i prevenir malalties relacionades i tot el personal que intervé en aquest projecte pensa que és una bona mesura per millorar la salut de la població.

Consorci Sanitari de l’Anoia
Av. Catalunya, 11 · 08700 · Igualada · Barcelona · T. 938 075 500
   Declaració Luxemburgo   Accés a la intranet   Nou Codi tipus   Acreditació ISO farmàcia   TOP 20 2016 2   Xarxa Catalana d\'Hospitals Sense Fum
Data última actualització: 20/07/2018