El Servei de Cirurgia de l’Hospital d’Igualada rep 29 cirurgians d’arreu del món per aprendre cirurgia laparoscòpica de la paret abdominal

El dia 7 d'Abril, l'Hospital d'Igualada va ésser la seu d'una sessió de treball amb 29 cirurgians convidats pels laboratoris B. Braun. Venien d'Aràbia Saudita, Algèria, Marroc, Moçambic, Kènia, Ghana, Tunísia, Eslovènia, Malta, Macedònia i Alemanya per veure transmissions en directe d'intervencions quirúrgiques d'hèrnia abdominal i d'eventració per laparoscòpia, tècnica en la qual el Servei de Cirurgia de l'Hospital d'Igualada és pioner i centre de referència.

L'acte de presentació el van fer el director assistencial, el Dr. Joan Miquel Carbonell i el Dr. Pere Besora. El cirurgià Dr. Luis Vega va explicar l'experiència del Servei en cirurgia laparoscòpica de l'hèrnia inguinal i la utilització de substàncies adhesives per a fixació de les malles de polipropilè que són el tractament d'elecció per a aquest tipus d'hèrnies. Posteriorment es va fer la transmissió en directe per circuit tancat de TV des del quiròfan a la Sala d'Actes, de dues intervencions, una d'hèrnia inguinal i una d'hèrnia ventral.

BBraun 2017
BBraun 2017

Els cirurgians el Dr. Fernández Sallent i el Dr. Aldahian d'Aràbia Saudita, van moderar les transmissions en directe, i els assistents podien preguntar directament als especialistes que estaven al quiròfan, els Drs. Carmona, Besora i Claveria, responent en directe a algunes qüestions.

Al finalitzar les intervencions quirúrgiques els assistents van poder valorar els tipus de malles utilitzades interactuant amb els components del Servei de Cirurgia, explicant les seves experiències.

Consorci Sanitari de l’Anoia
Av. Catalunya, 11 · 08700 · Igualada · Barcelona · T. 938 075 500
   Declaració Luxemburgo   Accés a la intranet   Nou Codi tipus   Acreditació ISO farmàcia   TOP 20 2016 2   Xarxa Catalana d\'Hospitals Sense Fum
Data última actualització: 20/04/2018