L’igualadí Josep M. Bausili i Pons guardonat amb el premi “Excel·lència professional 2017” pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona

Igualada, 15 de novembre de 2017.– El Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) va guardonar amb els Premis a l'Excel·lència Professional 50 metges i quatre equips assistencials de les comarques de Barcelona que han destacat per l'excel·lència i la qualitat en l'activitat professional. L'acte de lliurament dels Premis del CoMB va tenir lloc ahir, dia 14 de novembre, a l'Auditori AXA.

Dr. Josep M. Bausili
Un dels guardonats és el conegut Josep M. Bausili i Pons, igualadí que ha ocupat des del 1982 el càrrec de Cap de Servei d'Anestesiologia i Reanimació de l'Hospital d'Igualada.

A l'acte institucional hi van participar el president del CoMB, Jaume Padrós, la vicepresidenta del CoMB, Elvira Bisbe, i el secretari del CoMB, Gustavo Tolchinksy. Abans del lliurament dels premis, el director general de l'Hospital Clínic, Josep M. Campistol, va pronunciar la conferència “Mig segle de transplantaments renals a Catalunya: un projecte d'èxit”. La periodista Montse Jené va presentar l'acte. 

Els Premis a l'Excel·lència Professional es concedeixen anualment des de 2004 a criteri dels jurats constituïts per metges i metgesses de reconegut prestigi, i són el reconeixement de la professió mèdica als professionals i equips assistencials que han destacat per una trajectòria exemplar d'exercici de màxima qualitat i per l'enaltiment dels valors que configuren el professionalisme mèdic. Els premis del CoMB són un reconeixement a trajectòries basades en l'honestedat, el compromís, l'altruisme, la integritat, la feina ben feta i l'excel·lència.

El CoMB guardona professionals en els àmbits d'atenció hospitalària, atenció primària, altres àmbits assistencials, recerca biomèdica, educació mèdica i, per últim, humanitats, cooperació i gestió. Així mateix, es concedeixen quatre premis per a equips assistencials, per tal de reconèixer el lideratge i l'excel·lència dels metges que treballen en equip.

Referència biogràfica

El Dr. Bausili va iniciar els estudis de llicenciatura de Medicina i Cirurgia a la Facultat de Medicina de Barcelona l'any 1972. Va ser resident a l'Hospital Sant Joan de Déu i a l'Hospital Clínic. També va ser resident al Département d'Anesthésie et Reanimation a l'Hôpital Henri Mondor a Créteil (París) durant el curs 1979-1980 i va ser “Assistant étranger de la Faculté de Médicine a Créteil”. Va obtenir el títol d'especialista en Anestesiologia i Reanimació l'any 1980. Igualment va estudiar un màster en Gestió per a caps de servei (EADA, 1987-1988). Va ser membre del Servei d'Anestesiologia i Reanimació de l'Institut Policlínic Plató del 1978 al 1982 i va estar com a metge adjunt del Servei d'Anestesiologia i Reanimació de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona del 1982 al 1986. Va ser també metge adjunt i col·laborador en altres centres com la Mútua Metal·lúrgica, el Centre d'Isòtops Radioactius de Barcelona o l'Hospital de Barcelona. També, cap de Servei d'Anestesiologia i Reanimació a l'Hospital General de la Societat Socors Mutus de Mollet del Vallès.

L'any 1982 va entrar com a cap de Servei d'Anestesiologia i Reanimació a l'Hospital d'Igualada i va continuar en totes les fases de l'entitat com a Hospital Comarcal, posteriorment la Fundació Sanitària d'Igualada i l'actual Consorci Sanitari de l'Anoia (Hospital d'Igualada). És anestesiòleg col·laborador i responsable del procés quirúrgic també a MIPS d'Igualada.

Ha realitzat diversos cursos i estades a l'estranger com per exemple a Créteil (París) o a Rochester (Minessota – USA).

Alhora és membre de diverses societats científiques: l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya, la Societat Catalana d'Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor, la Societat Catalana de Medicina Intensiva i Crítica,  la Societat Catalana del Dolor, la Sociedad Española de Anestesiologia, Reanimación y Terapia del Dolor, la European Society of Anesthesiology o la Sociedad Española de Cirugía Mayor Ambulatoria.

Ha impartit molts cursos, seminaris i conferències, etc. Ha organitzat i participat en diversos congressos com a membre del comitè organitzador o del comitè científic; és autor de prop d'un centenar de comunicacions i d'una trentena de publicacions científiques, així com també ha treballat com a investigador en diversos treballs de recerca.

A destacar, en el  camp de la docència, aconseguir l'Acreditació Docent de la Unitat de Formació de metges residents d'Anestesiologia i Reanimació.

Ha estat premiat en diverses ocasions com per exemple amb el Premi Joan Costa i Roma pel treball “La Unitat de Curta Estada quirúrgica de l'Hospital d'Igualada, premi a la millor comunicació en la VII Reunió Científica de la Societat Catalana d'Anestesiologia, Reanimació i Teràpia del Dolor pel treball “Tractament de les neuràlgies post-herpètiques i trigeminals en una Unitat del Dolor Comarcal” o el premi en Innovació en Gestió per la Unió Catalana d'Hospitals per la “Implementació d'un protocol de Recuperació Millorada en la Cirurgia de Pròtesi total de Genoll i de Maluc” el passat 2014.

Ha realitzat diverses col·laboracions especials com a metge en esdeveniments esportius i altres actes i activitats ciutadanes. Col·laborador en el Premi d'Investigació Sanitària de l'Anoia, vicepresident de la Junta Comarcal del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, compromissari del COMB (Eleccions 2002), vocal de la junta de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balear, filial Anoia i integrant de la Junta de la Societat Catalana d'Anestesiologia. És membre del grup impulsor i organitzador de la “Nit de la Professió”.

Actualment segueix col·laborant en diversos projectes i societats així com també liderant el Servei d'Anestesiologia i Medicina Crítica del Consorci Sanitari de l'Anoia.
 

Consorci Sanitari de l’Anoia
Av. Catalunya, 11 · 08700 · Igualada · Barcelona · T. 938 075 500
   Declaració Luxemburgo   Accés a la intranet   Nou Codi tipus   Acreditació ISO farmàcia   TOP 20 2016 2   Xarxa Catalana d\'Hospitals Sense Fum
Data última actualització: 19/06/2018