Prop de 250 persones van participar en la reunió anual de Ginecòlegs i llevadores dels hospitals de tot Catalunya

El Servei de Ginecologia de l´Hospital d´Igualada va organitzar la  Reunió Anual de ginecòlegs i llevadores dels hospitals comarcals de Catalunya.

El passat divendres 23 de febrer es va celebrar a l´Ateneu Igualadí la XXXV Reunió de ginecòlegs i obstetres i la XII Reunió de llevadores i infermeres de les comarques catalanes. En aquest congrés es reuneixen anualment tots els professionals d'obstetrícia i ginecologia dels diferents hospitals de la geografia catalana i suposa una gran oportunitat per intercanviar opinions i experiències mèdiques i consolidar l´alt nivell de qualitat assistencial existent als hospitals comarcals del nostre país.

Enguany, el Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l´Hospital d´Igualada amb el Dr. Pere Brescó com a màxim responsable, ha estat l´organitzador de l´acte proposant temes tan interesants i importants com els aspectes medicolegals en l´àmbit professional de l´especialitat o actualitzacions respecte a l'assistència durant el part, el puerperi o la lactància.

Reunió ginecòlegs i llevadores
Reunió ginecòlegs i llevadores

A la reunió es van analitzar casos específics en els que l'“actuació mèdica” i “legalitat” han estat confrontades a la vida real. Alguns exemples: la denegació de consentiment informat per a l'assistència al part per un metge resident, l'esdeveniment de presentar una placenta prèvia oclusiva total en gestant testimoni de Jehovà o el cas d'una pacient amb càncer d'ovari que va rebutjar el tractament per voler fer teràpies naturals. Per l'altre part, les llevadores i infermeres van fer dues taules rodones amb els temes Evolució de les cures en l'atenció al part i a la lactància i les Cases de parts hospitalàries, una opció més. Hi van participar, a més del Servei d'Obstetrícia i Ginecologia de l'Hospital d'Igualada, ponents d'hospitals d'arreu de Catalunya com són H. Germans Trias i Pujol, l'Hospital de Badalona, de Terrassa, Verge de la Cinta de Tortosa, l'Hospital de Reus, l'Hospital General de Granollers, l'Hospital de Manresa, Hospital de Tarragona, Mútua de Terrassa, CSI Hospitalet, Hospital Joan XXIII de Tarragona, Hospital del Pallars de Tremp, Sant Joan de Déu de Martorell, Sta. Caterina de Salt o les ASSIRS (llevadores) de l'Alt Pirineu o les de l'Anoia.

La Reunió va suposar un èxit d´assistència amb aproximadament 80 ginecòlegs i 130 llevadores com a participants que van acudir a la nostra ciutat.

A la inauguració oficial hi van participar l'alcalde d'Igualada, Sr. Marc Castells, la directora general de Planificació en Salut del Departament de Salut, Sra. Pilar Magrinyà, en representació de la Dra. Elena Carreras, presidenta de la Societat Catalana d'Obstetrícia i Ginecologia, el seu vicepresident, el Dr. Joan A. Mulà i el Dr. Ferran Garcia, gerent del Consorci Sanitari de l'Anoia. Totes aquestes autoritats van destacar l'enorme èxit de l´esdeveniment pels temes exposats i el bon desenvolupament de la jornada.

Consorci Sanitari de l’Anoia
Av. Catalunya, 11 · 08700 · Igualada · Barcelona · T. 938 075 500
   Declaració Luxemburgo   Accés a la intranet   Nou Codi tipus   Acreditació ISO farmàcia   TOP 20 2016 2   Xarxa Catalana d\'Hospitals Sense Fum
Data última actualització: 25/06/2018