L’Anoia se suma al dia per acabar amb el maltractament a la gent gran

A més de la taula informativa, al vestíbul de l'Hospital hi ha instal·lada una exposició: "Els avis i jo!".

Aquesta exposició va estar organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics de l'Anoia i va formar part d'una de les exposicions dins del certàmen de FINEART 2018. 

El Consell Comarcal de l'Anoia, juntament amb l' Institut Català de la Salut, el Consorci Socio Sanitari d'Igualada i la Fundació Sanitària Sant Josep i, amb el suport de l'Ajuntament d'Igualada,del Casal del Passeig,i mitjans de comunicació, organitzen accions de sensibilització en el “Dia Mundial de la presa de consciència contra els maltractaments a les persones grans” que és el divendres 15 de juny.

Per visibilitzar el fenomen dels maltractaments a les persones grans cal prendre consciència de què són els maltractaments i com es duen a terme. Tanmateix, només des del coneixement es podrà combatre aquest fenomen del qual ja cada vegada més s'evidencia la seva incidència en la població.

A fi de promoure accions de sensibilització, les entitats organitzadores han dissenyat accions obertes per a tota la població. Al matí hi haurà taules informatives on professionals i persones grans del Consell de la Gent Gran de l'Anoia repartiran uns prospectes informatius, sobre els tipus de maltractament existents i amb consells de com prevenir-los .

Aquestes taules informatives s'ubicaran, principalment a Igualada: al Consell Comarcal de l'Anoia,al CAP Igualada Urbà, al CAP Nord, al Hospital d'Igualada i al Centre Cívic Centre. En els diferents municipis de la comarca hi haurà punts informatius com són a Serveis Socials Bàsics dels Ajuntaments de la comarca i Ambulatoris.

En aquestes taules informatives es facilitarà un petit detall manual realitzat per a persones grans dels centres residencials, centres diürns i entitats de persones grans de l'Anoia, les quals també s'han adherit a aquesta iniciativa per reivindicar el dret de les persones grans a viure dignament.

Per acabar la jornada, a les 6 de la tarda, al Casal del Passeig d'Igualada hi haurà la xerrada:
“Això és maltractament?” a càrrec de Glòria Fité, psicogeriatra de l'Equip d'Atenció a la Vellesa de l'Anoia, i Maria Argilés, de Mossos d'Esquadra.

En acabar la xerrada el grup Coral Cors Units de l'Associació de gent gran d'Igualada oferirà un petit concert.

L'Anoia està considerada comarca pionera en l'abordatge del maltractament a la persona gran, promovent des del 2009 diferents accions adreçades a la protecció de les persones grans del territori.

Aquesta serà la primera vegada que es commemora aquest dia entre tota la comunitat. Ha estat per la inquietud dels professionals que enguany se celebri, reivindicant la sensibilització de la població sobre els maltractaments a les persones grans.

Tots els actes són oberts i s'espera la participació de tothom qui ho desitgi.

 

Consorci Sanitari de l’Anoia
Av. Catalunya, 11 · 08700 · Igualada · Barcelona · T. 938 075 500
   Declaració Luxemburgo   Accés a la intranet   Nou Codi tipus   Acreditació ISO farmàcia   TOP 20 2016 2   Xarxa Catalana d\'Hospitals Sense Fum
Data última actualització: 15/11/2018