Visites escolars

El nostre centre disposa d'un programa de visites escolars que s'emmarca en el conjunt d'actuacions de relació del nostre hospital amb les principals entitats de la comarca.

Des del Departament d'ensenyament de l'Ajuntament d'Igualada o des de la Direcció de les escoles interessades i mitjançant el contacte amb la Unitat d'Atenció al Ciutadà es determina un dia perquè alumnes dels cursos de cinquè i sisè puguin conèixer el nostre centre: l'edifici, les àrees més importants, les diferents tasques que es realitzen, etc. És una iniciativa didàctica i d'interès per a la població més jove.

El programa consta d'una visita i de l'entrega a l'Escola d'un dossier amb documentació per treure més profit de la visita.

El nostre objectiu és que els nens i nenes entenguin l'hospital com un lloc que no és excepcional i que està present de manera positiva durant tota la seva vida. També volem posar l'accent en el fet que es tracta d'una de les peces clau en l'estructura social i de serveis de la ciutat, a més de ser un dels edificis hospitalaris més moderns i dotats amb aparells d'última tecnologia.

Pel que fa a l'àmbit assistencial voldríem que els infants veiessin que es tracta d'un centre on s'atenen la majoria de problemes de salut. És important també que coneguin les diferents maneres d'accés als serveis (urgències, programació de visites) i les diferents maneres de tractar els problemes de salut: hospitalització, consulta ambulatòria de metges especialistes, cirurgia sense ingrés, cures, atenció a domicili, etc.

Aquest és el recorregut –el qual te una durada d'una hora i mitja - que segueixen els alumnes per poder veure les instal·lacions de l'hospital. També se'ls explica quines són les seves funcions.

Al carrer Lecco Benvinguda, presentació i breu explicació de la visita. Explicar les entrades. Ensenyar la de l'àrea ambulatòria, la d'urgències i les principals. També l'entrada de mercaderies i els pàrquings públics. (Què és una urgència)

1a. Planta, vestíbul principal

Breu explicació de què és el CSA i les dades principals de l'edifici. Es farà una fotografia de recordatori.

Unitat d'Atenció al Ciutadà i Admissions

El paper de la UAC en l'organització de l'Hospital. Els tràmits a Admissions
Gabinets d'exploració, Hospital de Dia mèdic, Hospital de Dia quirúrgic Què son les proves complementàries, l'hospital de dia mèdic (pneumologia – oncologia) i la cirurgia de curta esdada
Entrada àrea ambulatòria. Rehabilitació La rehabilitació, la diàlisi
Consultes externes Què són les Consultes externes (els especialistes)
2a. Planta. Àrea materno-infantil. Ludoteca. Àrea sociosanitària Què és l'hospitalització.
Planta Baixa Diagnòstic per la imatge (TAC i RMN) Què és el diagnòstic per la imatge, el TAC i la ressonància. Explicació del bloc quirúrgic i obstètric.

Vestíbul

Final del recorregut i comiat.

Consorci Sanitari de l’Anoia
Av. Catalunya, 11 · 08700 · Igualada · Barcelona · T. 938 075 500
   Declaració Luxemburgo   Accés a la intranet   Nou Codi tipus   Acreditació ISO farmàcia   TOP 20 2016 2   Xarxa Catalana d\'Hospitals Sense Fum
Data última actualització: 15/11/2018