Programa de detecció precoç de càncer còlon i recte

 

El càncer de còlon i recte és un dels més freqüents entre els homes i les dones de més de 50 anys. La majoria de vegades es desenvolupa a partir de petites lesions (pòlips) de l'interior del còlon o intestí gros, que poden acabar transformant-se en un càncer. Si es detecta a temps, és més fàcil de tractar. 

 

Com funciona el Programa

El programa va adreçat a tots els homes i dones de 50 a 69 anys i la prova de cribatge és molt senzilla. S'ofereix la possibilitat de realitzar, cada dos anys i de manera gratuïta, un test immunològic per detectar sang oculta en femta no visible a simple vista.

Els ciutadans que poden acollir-se al programa rebran una carta d'invitació. Per participar-hi ha d'anar amb la carta a una de les farmàcies adherides al programa, on facilitaran tot el necessari per fer la prova. Un cop realitzat el test, s'ha de portar a la farmàcia tan aviat com sigui possible.

El resultat es comunicarà per carta passats unes setmanes. En el cas que la prova surti positiva (és a dir, que es detecti indicis de sang en la mostra de femta), es proposa de fer una colonoscòpia per descartar cap lesió en el còlon o recte.

Oficina Tècnica de cribratge de l'Anoia
Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte

Telèfon: 93 807 55 05
Horari: de dilluns a divendres de 9 a 15 h. 
Adreça electrònica: otcanoia@csa.cat

 

Vídeo Salut Generalitat

Consorci Sanitari de l’Anoia
Av. Catalunya, 11 · 08700 · Igualada · Barcelona · T. 938 075 500
   Declaració Luxemburgo   Accés a la intranet   Nou Codi tipus   Acreditació ISO farmàcia   TOP 20 2016 2   Xarxa Catalana d\'Hospitals Sense Fum
Data última actualització: 15/11/2018