Precaució de la pell en temps de Covid

Sol 2020

Com cada any en aquesta època, la unitat de dermatologia de l'Hospital d'Igualada juntament amb la "Campaña euromelanoma" que organitza la "Fundación Piel Sana" intentem promoure uns hàbits saludables enfront del sol per tal de prevenir el càncer de pell, una patologia crònica i molt freqüent que tot i la pandèmia Covid19, no ha deixat de ser-hi.

La iniciativa d'aquest any es diu "Cuentos Lunares" que engloba la creació d'una web (cuentoslunares.es), on es pot trobar informació sobre el càncer de pell (incidència, signes de sospita, mesures de fotoprotecció...) i un concurs on es pot participar escrivint contes o poemes lliures vinculats amb la pell.

El missatge que des d'Europa es llença és: -Si veus el sol passa a l'acció i protegeix la pell. Si veus la lluna plena, és el moment de l'autoexploració mensual de la teva pell-. Davant la decisió de no posar en marxa la setmana de l'exploració de la pell, que es feia cada any en aquesta època i que ens donava l'oportunitat d'explorar la pell dels pacients per part dels professionals experts en el tema, per cautela davant el Coronavirus, la fotoprotecció i l'autoexploració són les dues eines més potents enfront del càncer de pell, un càncer que es pot prevenir i tractar en la majoria de casos si es detecta a temps.


Unitat de Dermatologia de l'Hospital d'Igualada
Tel. 687607562 de dilluns a divendres de 09:00h a 11:00h