Comunicat de la Unitat d'Atenció al Ciutadà a la nostra població de referència

No podem abaixar la guàrdia en relació a la pandèmia que estem vivint,  però si volem aturar-nos en aquest moment de respir, per reflexionar sobre el que estem vivint al nostre hospital.

Som conscients que és molt dur per a qualsevol persona que està hospitalitzada passar sola l'ingrés, sense cap familiar proper; però volem dir que no els deixem sols, tot el personal està bolcat i cada dia rebem d'ells paraules de gratitud i els seus somriures ens ho demostren.

També entenem  la situació de les famílies que no poden estar amb el seu familiar ingressat i per això els donem les gràcies; per la comprensió i per la paciència.

Per això tenim instaurat un circuit de comunicació amb les famílies i un grup multidisciplinar de suport. Els treballadors i educadors socials, terapeutes, i algunes infermeres/rs passen per totes les habitacions i connecten als pacients amb les seves famílies via telefònica i/o whats segons disponibilitat. També recollim les necessitats dels pacients i els hi proporcionen material, (per dibuixar, per llegir, etc.). Aquest grup de suport, incorpora també, segons veiem l'estat d'ànim dels pacients, assessorament psicològic, nutricional i fisioterapeuta. 

Volem agrair als col·laboradors de tots els àmbits, interns i externs del centre, la complicitat i el recolzament per ajudar-nos a tirar endavant les accions que hem anat fent com crear nous circuits que permeten la comunicació entre els pacients amb els seus familiars.

Estem tenint, amb els pacients, estones de tot: d'esbarjo, de riure, de plorar i volem enviar el nostre missatge més sentit de solidaritat i estima per als que ja no hi són.

Ens quedem, per això, amb el millor de tota la situació, amb tot el que estem aprenent dels professionals de tots els àmbits del nostre centre, de les persones que estan en el nostre hospital ingressades, de les seves famílies, del suport de les institucions i dels moltíssims missatges de suport i donatius que ens fa la ciutadania.

Gràcies per tantes vivències i emocions compartides i seguirem treballant.