Dia Mundial de la Diabetis

Amb motiu del Dia Mundial de la Diabetis, 14 de novembre, l'Associació de Diabetis de Catalunya Delegació de l'Anoia ens proposa l'elaboració de dues postres sense sucres afegits

NATILLES DE XOCOLATA

Ingredients:

  • 200 ml de nata per muntar
  • 40 g de xocolata mínim de 85%
  • 1 iogurt grec natural
  • Edulcorant al gust millor que sigui un edulcorant acalòric tal com estevia o sacarina

Preparació:

Posar en una cassola la nata i escalfar fins que bulli una mica. Afegir-hi la xocolata fins que es desfaci. Afegir l'edulcorant al gust i barrejar-ho bé. Retirar del foc. Per últim posar el iogurt grec i també barrejar-ho bé.

Repartir en motllos i deixar refredar. Deixar-ho a la nevera mínim 3h, però si és més seria genial.

Nota: amb aquesta recepta i aquestes quantitats surten 2 natilles. Cal tenir en compte que cada porció equival a 1 ració d'HC.

TRUFES DE XOCOLATA I DÀTILS

Ingredients:

  • 2 tasses de dàtils Medjool
  • 4 cullerades de farina d'ametlla (ametlla crua triturada)
  • 4 o 5 cullerades de cacau pur en pols
  • Coco ratllat

Preparació:

Traiem els pinyols dels dàtils i els triturem amb la batedora, hi afegim l'ametlla i 3 cullerades de cacau i barregem bé. Fem boletes d'aquesta pasta (amb les mans humides, perquè no s'enganxi) i les arrebossem amb cacau o amb coco ratllat. Reservem a la nevera perquè agafin consistència.

Opcionalment, podem afegir a la barreja algun licor, essència de vainilla o vainilla en pols, o altres gustos.


Nota: important tenir en compte que tot i no portar sucre afegit aquests postres equivalen a la porció de pa de l'àpat.

Fes-te soci de l'Associació Diabetis de Catalunya! Ser soci/sòcia de l'Associació de Diabetis de Catalunya (ADC) significa donar suport, unió i força a l'entitat de pacients amb diabetis i familiars, que treballa dia a dia per millorar i defensar els interessos del col·lectiu.