L’Hospital Universitari d’Igualada limita les visites davant el repunt de contagis de Covid-19

Davant l'increment de la incidència de casos de Covid-19 entre la població i l'aparició de nous casos en pacients ingressats, l'Hospital Universitari d'Igualada incrementa les mesures de prevenció per la transmissió del SARS-COV-2. Com a mesura principal, no es permetran les visites a pacients autònoms, és a dir, només es podrà visitar als pacients dependents i que necessiten acompanyament les 24 hores. En aquests casos, es permeten un màxim de dos acompanyants per pacient que no poden ser coincidents. També pels pacients ingressats a la UCI es permet la visita diària en les franges habilitades (de 13.30h a 14.30h i de 20h a 21h) a un màxim de dos acompanyants per pacient i que no poden coincidir. A Urgències, només els pacients dependents, menors d'edat o amb problemes de mobilitat podran tenir acompanyant durant tota l'estada. En el cas dels parts, es manté el règim d'un acompanyant per pacient.  

A aquest control de les visites s'hi suma la recuperació de les PCR setmanals per a tots els acompanyants de pacients ingressats, tant si estan vacunats com si no ho estan. També tornen les PCR als pacients que s'hagin de sotmetre a una cirurgia programada, ja sigui amb ingrés o ambulatòria, independentment del seu estat vacunal.

Així mateix, es manté el cribratge exhaustiu a l'àrea d'Hospitalització, amb la realització d'una PCR en el moment de l'ingrés i cada 7 dies a tots els pacients ingressats amb la pauta de vacunació completa; i amb PCR en el moment de l'ingrés i cada 4, 7 i 14 dies als pacients que no estiguin vacunats.