L’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears fa Membre d’Honor al Dr. Pere Brescó

El Dr. Pere Brescó fent el discurs en la recollida del reconeixement

El ginecòleg i obstetra Pere Brescó Torras, cap del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'Hospital Universitari d'Igualada, ha estat nomenat Membre d'Honor de la Societat Catalana d'Obstetrícia i Ginecologia (SCOG ) de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears. Amb aquest nomenament, la Junta vol reconèixer la trajectòria professional i la implicació del Dr. Brescó amb la SCOG. 

L'entrega del reconeixement com a Membre d'Honor es va fer ahir a la tarda en un acte a l'Auditori de la seu de l'Acadèmia a Barcelona, on la junta de la Societat Catalana d'Obstetrícia i Ginecologia va destacar la "clarividència" de Brescó, que l'ha fet un "visionari, capaç d'anticipar-se al que vindrà", i el "lideratge afable" i "l'empatia", que "ha aconseguit empoderar els seus companys de professió". Tot això, afirmen, ha fet al ginecòleg igualadí pioner de moltes tècniques quirúrgiques i un referent en la seva especialitat.

La Societat Catalana d'Obstetrícia i Ginecologia  ha recuperat enguany el nomenament dels Membres d'Honor, després de pràcticament una dècada, i en l'acte d'ahir es va atorgar a 13 professionals més.

Al llarg de la seva trajectòria, el Dr. Pere Brescó ha rebut diversos premis i reconeixements per la seva feina tant en l'àmbit hospitalari i d'assistència primària, com en l'àmbit de la docència, amb una llarga i extensa trajectòria en el món de la formació en noves tecnologies i procediments tant diagnòstics com quirúrgics, dirigits a estudiants de medicina i metges amb experiència. La seva tasca al capdavant del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'Hospital d'Igualada durant més de 20 anys ha estat cabdal per crear un equip de professionals capdavanter que ha merescut premis i distincions a nivell nacional. Una mostra d'aquesta excel·lència en són els indicadors de qualitat del servei, amb una bona taxa de cirurgia major ambulatòria i mantenint sempre un índex de cesàries lleugerament inferior de l'estàndard.