El CSA, amb el poble ucraïnès

Des del Consorci Sanitari de l'Anoia ens solidaritzem amb el poble ucraïnès i amb totes les víctimes d'aquest conflicte bèl·lic que està sent devastador. Diem un "no" rotund a la guerra i donem tot el suport a les organitzacions internacionals i països que estan treballant per resoldre pacíficament aquest conflicte.

Fa tot just una setmana que ha començat l'ofensiva militar i l'agència per als refugiats de les Nacions Unides, l'ACNUR, ja quantifica en un milió les persones que han fugit de la guerra a Ucraïna cap a altres països. A aquests refugiats, persones amb noms i cognoms que han deixat enrere la seva casa i la seva família per sobreviure, s'hi sumen milers de víctimes mortals encara per quantificar.

Com a institució sanitària, la nostra prioritat és la salut i el benestar de les persones i, per això, no podem fer res més que condemnar aquesta guerra i donar suport a totes les persones afectades. En els darrers dies, hem contactat amb l'organització d'ajuda humanitària Creu Roja i ens hem posat a la seva disposició per ajudar en tot el que estigui a les nostres mans com a organització pública.

A títol personal, totes aquelles persones que vulguin ajudar en aquesta crisi poden fer-ho a través de les campanyes engegades per Creu Roja, així com d'altres ONG que estan treballant sobre el terreny com Unicef, Metges sense fronteres, Càritas, o organismes internacionals com ACNUR.