El CAP Igualada Nord organitza una xerrada per trencar tabús sobre la incontinència fecal i urinària

El CAP Igualada Nord - Consorci Sanitari de l'Anoia organitza la xerrada "La incontinència fecal i urinària a la nostra societat. Trenquem tabús", que tindrà lloc el dilluns dia 30 de maig a les 18h al Centre Cívic Nord d'Igualada (C/ Sant Martí de Tous, 6). L'acte comptarà amb la participació de la metgessa i directora del CAP Igualada Nord, Aurora Garriga, la infermera del CAP Igualada Nord, Ester Castillo, i la ginecòloga experta en sòl pelvià, Alda Amela, de l'Hospital Universitari d'Igualada. A més, l'Associació per a la incontinència ASIA col·labora també en la xerrada per donar veu als pacients.

La xerrada, organitzada amb motiu del Dia Internacional d'acció per a la salut de les dones (28 de maig), té l'objectiu de fer visible aquesta malaltia, sovint estigmatitzada, i connectar les persones afectades amb els professionals sanitaris per poder compartir experiències i tractaments i transmetre un missatge clau: existeixen solucions per poder gaudir d'una millor qualitat de vida.  

La incontinència urinària i fecal

Més de 6 milions de persones a Espanya pateixen incontinència urinària i entre 2 i 4 milions, incontinència fecal. La incontinència és la tercera afecció que més impacta en la qualitat de vida dels pacients. No obstant, el nombre d'afectats per incontinència urinària que consulten amb el seu especialista és només d'un 50% , i en el cas de la incontinència anal, la xifra disminueix al 30%.

Tot i ser una dolència que pot afectar tant a homes com a dones, la població femenina constitueix el gruix més gran de pacients i n'augmenta la prevalença a partir dels 60 anys, és per això que el CAP Igualada Nord ha volgut dedicar aquest Dia Internacional d'acció per a la salut de les dones a totes les dones que ho pateixen.

Les causes de la incontinència urinària i anal poden ser diverses, com la debilitació dels músculs del sòl pelvià després d'un part vaginal, trastorns del sistema nerviós, lesions per accident, malalties, o com a conseqüència d'intervencions quirúrgiques indicades en algunes patologies (pròstata, càncer de colon...) o el consum de certs fàrmacs. El més importants és que existeixen molts tipus de tractaments i que la gran majoria de les persones en troba un que ajuda a millorar la seva qualitat de vida de manera significativa.