Grup Carles se suma a la campanya de mecenatge de l’Hospital de Dia Oncològic d’Igualada

D'esquerra a dreta: Ferran Garcia, gerent del CSA; Xavier Carles, director general de Grup Carles; i Meritxell Bros, directora Econòmica del CSA.

L'empresa Grup Carles s'ha sumat a la campanya de mecenatge de l'Hospital de Dia Oncològic d'Igualada amb un donatiu de 1.000 euros, que servirà per finançar les reformes previstes en aquesta àrea. El projecte incideix especialment en la transformació de l'espai perquè els pacients guanyin comoditat i intimitat durant els seus tractaments i, a més, el dotarà de nous equipaments mèdics, com les butaques oncològiques per fer els tractaments de quimioteràpia.

El Consorci Sanitari de l'Anoia vol agrair públicament a Grup Carles la seva implicació i solidaritat en aquest projecte, que suposarà un salt qualitatiu en l'atenció dels prop de 250 malalts de càncer que s'hi atenen anualment.

Fins a dia d'avui ja s'han sumat a la campanya de mecenatge empreses arrelades al territori, com Grup Carles i Original Buff, S.A, a més de l'associació de comerciants Igualada Comerç, la Unió Empresarial de l'Anoia, el Torneig Arcadi Manchón de Top Tennis o el grup de voluntariat Voluntàries Lluitadores. En els propers mesos, estan previstes més activitats i accions de recaptació promogudes per altres empreses i institucions de la comarca.

"La seva lluita és la nostra lluita", la campanya de mecenatge per recaptar fons

El dia 1 de març el Consorci Sanitari de l'Anoia va donar el tret de sortida a la campanya de mecenatge per reformar l'Hospital de dia Oncològic. Sota el lema "La seva lluita és la nostra lluita" es fa una crida a empreses, ciutadania i teixit cultural, esportiu i associatiu de les comarques de l'Anoia, la Conca de Barberà i la Segarra -àrea d'influència del centre- a col·laborar per fer realitat la transformació d'aquest equipament. L'objectiu és que els malalts de càncer, que han de passar llargues estones fent tractaments, tinguin la intimitat i el confort que necessiten, sense oblidar el compliment dels estàndards hospitalaris. Aquesta reforma tindrà un cost total de prop de 400.000 euros, i contempla tant les obres d'adequació de l'espai com l'adquisició d'equipaments (butaques oncològiques, mobiliari per la sala d'espera...).

Cada any s'atenen més de 250 pacients oncològics en aquest Hospital de dia, on es duen a terme tractaments com ara la quimioteràpia. La principal reivindicació dels malalts, que van participar en la concepció del projecte a través d'un grup voluntari, és guanyar intimitat i comoditat durant els tractaments i que l'espai sigui més càlid, amb una estètica que s'allunyi de la sobrietat dels entorns hospitalaris.

Les persones, empreses i entitats que vulguin posar el seu granet de sorra, poden fer una aportació econòmica a través de la web del www.eslanostralluita.cat, mitjançant targeta de crèdit o transferència bancària. Cada aportació, des de la més petita fins a la més gran, és important per aconseguir una zona de tractaments més amable per als pacients.