La resident de Farmàcia Hospitalària del CSA, Virginia Charques, guanya una estada formativa a l’Hospital de Salamanca

Virgina Charques davant l'Hospital de Salamanca

La resident de quart any de Farmàcia Hospitalària del Consorci Sanitari de l'Anoia (CSA), Virginia Charques, ha guanyat el "Desafío CAP", un concurs de preguntes ràpides organitzat per la Sociedad Española de Farmacia Hospitalaria (SEFH). El premi és una estada de dos dies a un hospital de referència a nivell Estatal. La resident del CSA ha escollit l'Hospital de Salamanca, que compta amb una farmàcia hospitalària capdavantera en tractaments oncològics.

L'estada ha tingut lloc els dies 22 i 23 de setembre, dues jornades que han servit a Charques per conèixer de primera mà les novetats terapèutiques d'oncologia i hematologia com les teràpies CAR-T, les funcions del Servei de Farmàcia en els múltiples assajos clínics en els que participen, presenciar innovacions tecnològiques per a la preparació d'estèrils i aprendre sobre la dinàmica de treball a un hospital de tercer nivell.

El projecte "Desafio CAP" és una iniciativa formativa de la SEFH que, a través de la gamificació, vol contribuir a l'aprenentatge dels Farmacèutics Hospitalaris en formació implicats en el tractament i maneig del càncer de pròstata. El concurs constava de quatre reptes que es van llançar de manera esgraonada i que els participants havien de resoldre en un període de màxim dues setmanes cada un. El participant amb més punts acumulats, és a dir, més encerts al llarg de tot el concurs, és el guanyador absolut que rep el premi.