L’epidemiòloga Magda Campins dona el tret de sortida a la campanya de vacunació de la grip al CSA

El Consorci Sanitari de l'Anoia (CSA) ha donat el tret de sortida a la campanya de vacunació de la grip dirigida als seus professionals, una campanya que, enguany coincideix amb la dosi de record de la Covid-19. L'epidemiòloga i cap del servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Vall d'Hebron, Magda Campins, ha fet la ponència que ha marcat l'inici de la campanya.

Amb el lema "Posa fre a la grip!", la campanya de vacunació de la grip 2022/2023 al CSA ha arrencat el divendres dia 7 d'octubre i la vacunació dels professionals es farà progressivament fins al 5 de novembre.

La vacunació, clau per mantenir la situació actual de la pandèmia

La Dra. Magda Campins ha explicat durant la ponència la importància de la vacunació per mantenir la situació actual de la pandèmia. Segons apunta Campins "s'espera una nova onada aquest hivern, sense gran impacte a nivell assistencial als hospitals, però sí amb pressió a Atenció Primària". La tendència a l'augment de la circulació del virus ja es comença a notar, explica la epidemiòloga, i es preveu que segueixi incrementant durant la tardor.

Per tot això, Campins recorda que "les persones no vacunades tenen 10 cops més probabilitats d'ingrés hospitalari i, en el cas de les persones vacunades però que no s'han administrat la dosi de record, la probabilitat d'ingrés és 2'5 vegades major. En aquest sentit, cal protegir especialment la població més vulnerable: persones grans, embarassades, persones immunosuprimides  o amb tres o més comorbiditats.

Una campanya solidària amb la síndrome de Dravet

Com cada any la campanya de vacunació de la grip entre els professionals del CSA té finalitats solidàries. Per cada vacuna administrada es farà un donatiu d'1 euro a la Fundació Síndrome de Dravet. Aquesta ha estat la fundació escollida aquest any, a la qual hi està vinculada una professional de la casa.

En aquest sentit, en la presentació de la campanya el protagonisme també ha estat per aquesta associació, que ha pogut presentar la gran tasca que fa anys que desenvolupen per ajudar a les famílies i impulsar la recerca d'aquesta malaltia genètica que produeix un retràs cognitiu, motor i conductual, considerada una malaltia minoritària que afecta un de cada 20.000 naixements.

A més, el CSA se suma a la campanya de reciclatge solidari de la Fundació Síndrome de Dravet "Els teus bolígrafs i rotuladors poden ajudar a curar". La campanya té l'objectiu de reciclar aquest material per ajudar als nens que pateixen aquesta malaltia.