El Consorci Sanitari de l’Anoia rep el donatiu de coixins de l’associació Artesanas de Corazón, per a les pacients operades de càncer de mama

El Consorci Sanitari de l'Anoia (CSA) ha rebut el donatiu de més de 80 coixins fets per l'associació Artesanas de Corazón de Santa Margarida de Montbui,  un grup de voluntariat que confecciona coixins en forma de cor que serveixen per alleujar el dolor de les persones operades de càncer de mama.

L'entrega dels coixins de cor s'ha fet avui a l'Hospital Universitari d'Igualada, en el marc del Dia Mundial de la Lluita contra el Càncer de Mama. La responsable de la Unitat d'Atenció al Ciutadà el del CSA, Rosa Marín; la ginecòloga de la Unitat Funcional de Mama, Laura Cusiné; i la infermera gestora de casos de la Unitat funcional de Mama i de l'Oficina de cribratge de càncer de mama de l'hospital igualadí, Assumpta Espinagosa, han rebut les voluntàries i els han traslladat l'agraïment de professionals i pacients per la seva gran tasca.

Els coixins de cor es donen durant el postoperatori i són especialment útils per aquelles intervencions de càncer de mama en que es treuen ganglis localitzats a l'aixella.  Segons explica la infermera Assumpta Espinagosa "en aquests casos el coixí va molt bé per alleujar els dolors, ja sigui per dormir, per estar assegudes al sofà o en una cadira" i afegeix que "les pacients agraeixen molt aquest detall de les Artesanas de Corazón i la seva sensibilitat amb aquesta malaltia".