Les residents d’Anestesiologia i Traumatologia de l’Hospital Universitari d’Igualada guanyen el Premi de Recerca Residents de l’Anoia 2022

La resident de 4rt any d'Anestesiologia i Reanimació, Gal·la Rouras Hurtado, i la resident de 5è any de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, Laura Valls Bartrolí, totes dues de l'Hospital Universitari d'Igualada - Consorci Sanitari de l'Anoia (CSA), han estat les guanyadores del I Premi de Recerca Residents, un guardó per reconèixer els millors protocols de recerca elaborats pels professionals en Formació Sanitaria Especialitzada (FSE) a la comarca de l'Anoia.

El premi, impulsat pel Consorci Sanitari de l'Anoia i que compta amb la col·laboració de l'Institut Català de la Salut - Catalunya Central i amb el suport de la MIPS Fundació Privada, es va lliurar en el marc de La Nit de la Professió 2022, el passat divendres 21 d'octubre. Una vetllada organitzada per la filial a l'Anoia l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears (ACMCB) i les delegacions a l'Anoia del Col·legi de Metges, el Col·legi d'Infermeres i Infermers, el Col·legi de Farmacèutics, el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya i el Col·legi de Psicòlegs de Catalunya.

En aquesta primera edició del Premi de Recerca Residents, s'han rebut un total de 13 candidatures, de les quals cinc han estat finalistes, és a dir, optaven als dos premis, cada un dotat amb 1.000 euros. Finalment els guardons han estat pel treball de Gal·la Rouras, un protocol sobre l'ús d'un anestèsic per al tractament d'úlceres cutànies doloroses "Efectividad y seguridad del Sevoflurano tópico para el tratamiento de úlceras cutáneas dolorosas: ensayo clínico aleatorizado, doble ciego controlado con placeboT"; i pel protocol de Laura Valls, sobre la personalització de la cirurgia mitjançant l'ús de la impressió 3D "Les guies 3D ajuden a millorar el posicionament de l'autoempelt de coracoides durant la cirurgia de Latarjet? Estudi cadavèric".  

El jurat ha estat constituït per dos membres per Consorci Sanitari de l'Anoia, dos del Servei d'Atenció Primària Anoia, un de MIPS Fundació Privada i un de l'ACMCB Anoia, experts en temes de salut i en l'àmbit de la recerca.

Un impuls a la recerca

Amb la creació d'aquest guardó, el Consorci Sanitari de l'Anoia vol promoure el desenvolupament de projectes de recerca per part dels professionals de la salut que fan la residència a l'Anoia, en l'àmbit de la medicina, la infermeria i la farmàcia, ja sigui en especialitats hospitalàries com d'atenció primària.