El CAP Igualada Nord organitza la conferència “Empoderem els pacients amb diabetis”, on donarà eines per facilitar el benestar

El CAP Igualada Nord, amb el suport de l'Associació de Diabètics de Catalunya - Delegació de l'Anoia (ADC Anoia),  organitza la conferència "Empoderem els pacients amb diabetis. Eines personals i recursos de l'Anoia per facilitar el benestar". L'activitat, impulsada en el marc del Dia Mundial de la Diabetis, tindrà lloc el divendres dia 2 de desembre a les 11h del matí al Centre Cívic Nord d'Igualada. Les places són limitades i cal fer la inscripció prèvia a través del següent enllaç.

La conferència anirà a càrrec de diferents professionals del CAP Igualada Nord; d'una banda, Sílvia Soler, referent de Benestar Emocional i Salut Comunitària, i Alícia Zamora, integradora social, presentaran els recursos comunitaris existents a la comarca de l'Anoia i a la ciutat d'Igualada que poden facilitar el benestar físic i emocional als pacients amb diagnòstic de diabetis, com tallers, xerrades, grups de benestar emocional, o activitat física. Per la seva banda, Esther Maldonado, responsable de l'ADC Anoia presentarà, també, les eines i recursos que ofereix l'associació.

En un segon bloc, l'infermer Adolf Castro i la nutricionista Núria Duran parlaran sobre el programa d'activitat física per a pacient diabètic, i se centraran en el paper de l'alimentació i l'esport com a factors clau per mantenir la qualitat de vida de les persones amb diabetis.

L'activitat finalitzarà amb un exercici de Mindfulness d'uns 15 minuts, conduït per Sílvia Soler i Alícia Zamora, per treballar la gestió de l'estrès, que pot repercutir en un augment de la glicèmia.