L’Hospital Universitari d’Igualada s’adhereix a l’associació La Capsa dels Records, per acompanyar les famílies que pateixen una mort gestacional o perinatal

L'Hospital Universitari d'Igualada s'adhereix a l'associació La Capsa dels Records, una iniciativa per acompanyar les famílies que pateixen una mort gestacional, perinatal o neonatal en el procés de dol.

L'associació, creada fa dos anys per un grup de mares i pares que van perdre els seus fills durant la gestació o en els primers dies de vida, facilita als hospitals adherits unes capses amb elements molt meditats per tal de poder acollir un conjunt de records del fill, com un gorret i manteta de mida especial pel nadó, un llibret per registrar la història  i les seves empremtes, i un potet  per posar la pinça del cordó umbilical.

Aquestes capses són una eina per començar a treballar la pèrdua del nadó en un moment de molta vulnerabilitat, quan les famílies encara es troben en el centre hospitalari i la pèrdua és molt recent. Sovint la capsa es converteix en l'únic record que les famílies tindran dels seus fills i és també una manera de posar en valor la seva vida i de reconèixer-los com a mare i pare, malgrat han perdut el seu fill. 

Per les professionals de la Sala de Parts de l'hospital igualadí, la vinculació amb l'associació La Capsa dels Records suposa un pas endavant en l'acompanyament de les famílies en el dol gestacional i perinatal. Segons explica Montse Bernadet, coordinadora de llevadores, l'hospital comptava amb un material específic per aquests casos, però l'adhesió a aquest projecte millora el  suport i reconeixement a aquestes famílies en el seu camí per superar el dol, ja que el material està escollit per persones que han passat per aquest procés, donant-li un valor afegit.

La Capsa dels Records actualment ja està en funcionament a 35 centres hospitalaris de Catalunya i ha arribat a 1.500 persones.