Les infermeres de l’Hospital d’Igualada Raquel Jaume i Montse Fontanet participen al Congrés Nacional de la Sociedad Española de Heridas

Les infermeres especialitzades en cures de ferides complexes de l'Hospital Universitari d'Igualada, Raquel Jaume i Montse Fontanet, han participat a l'XI Congrés Nacional de la Sociedad Española de Heridas (SEHER), que va tenir lloc els dies 16, 17 i 18 de febrer a Madrid. Un esdeveniment que s'ha convertit en una cita anual indispensable per a tots els professionals que es dediquen al tractament dels diferents tipus de ferides i que permet compartir experiències i coneixements amb professionals especialitzats d'arreu de l'Estat.

Les infermeres de l'hospital igualadí han presentat un pòster sobre l'ús de la tècnica dels microempelts en segell, una tècnica que desenvolupen íntegrament les infermeres, i que consisteix en treure fragments de pell d'una zona del cos, per posteriorment aplicar-los a la ferida que es vol regenerar. És un tipus de cura indicada per a ferides de difícil cicatrització, algunes vegades molt doloroses, en les que el tractament convencional no ha funcionat. Aquest tractament permet un alleujament del dolor, arribant a guarir totalment la ferida, el que suposa una millora de la qualitat de vida dels pacients. Concretament, Raquel Jaume i Montse Fontanet, han presentat el cas d'una pacient amb una úlcera de més de 30 anys d'evolució, que han aconseguit resoldre en només 10 mesos, utilitzant la tècnica dels microempelts en segell.