El Consorci Sanitari de l’Anoia forma una quarantena d’agents de la Policia Local d’Igualada en Suport Vital Bàsic i DEA

Una quarantena d'agents de la Policia Local d'Igualada s'han format durant la darrera setmana en Suport Vital Bàsic i DEA, un curs que imparteix el Grup de Suport Vital del Consorci Sanitari de l'Anoia (CSA), integrat per professionals del CSA acreditats com a instructors pel Consell Català de Ressuscitació. En aquest cas, van formar l'equip docent el Dr. Josep Maria Soto, i les infermeres Paula Nadal i Cristina Gracia.

Durant tres dies, el 15, 16 i 23 de febrer els agents de la Policia Local van adquirir els coneixements teòrics i les habilitats pràctiques necessàries per atendre una situació d'aturada cardiorespiratòria, realitzant correctament les maniobres de reanimació cardiopulmonar (RCP) i utilitzant de forma segura un desfibril·lador extern automàtic (DEA). Així mateix, aquesta formació té l'objectiu de millorar la coordinació dels equips d'emergència per donar la millor assistència a la població.

El taller combina aspectes teòrics i pràctics, treballant de manera individual i en grup sobre material de simulació, possibles situacions relacionades amb el Suport Vital Bàsic. Totes les persones que assoleixin els coneixements reben un diploma acreditatiu del Consell Català Ressuscitació.

Des de l'Ajuntament d'Igualada es valora molt positivament que els agents de la Policia Local hagin pogut realitzar aquesta formació, ja que aquests són els primers a intervenir en una emergència i, per tant, disposar de coneixements per poder afrontar la situació fins a l'arribada dels sanitaris és clau. Carlota Carner, regidora de Governació, ha destacat que "aquesta formació és constant per tal que els agents i les agents tinguin la informació recent i adequada a les normatives i tècniques més actuals".