El conseller de Salut, Manel Balcells, visita l'Hospital d'Igualada per conèixer els primers passos de la nova gerència del centre

El conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, ha visitat aquesta tarda l'Hospital Universitari d'Igualada, on ha pogut participar en una sessió de treball amb l'equip directiu. Balcells ha arribat a l'hospital igualadí aquesta tarda i l'han rebut el president del Consorci Sanitari de l'Anoia, Enric Mangas, i el gerent, Ignasi Riera. Tot seguit, juntament amb els membres de l'equip directiu, han mantingut una reunió de treball amb l'objectiu de presentar l'entitat i els projectes de present i reptes de futur.

El conseller ha aprofitat la reunió per enviar un missatge d'agraimemt a la feina feta a tot l'equip, coincidint amb el tercer aniversari del confinament per la Covid. Balcells ha recordat que aquest és l'hospital de referència a la comarca i que té el repte de treballar en xarxa i entendre's amb l'atenció primària, l'atenció intermèdia i també amb altres hospitals de la mateixa regió o d'una altra.

Per la seva banda, el gerent del Consorci Sanitari de l'Anoia, Ignasi Riera, ha aprofitat la visita del conseller per transmetre-li la "solidesa i solvència de l'organització, tant a nivell professional, com de qualitat assistencial".Així mateix, durant la reunió, ha exposat les línies de treball que s'estan potenciant actualment, com les aliances territorials, la humanització dels espais, la implementació de tecnologies de la informació i la comunicació, i l'impuls d'un nou model organitzatiu que potenciï l'autonomia dels professionals i descentralitzi la presa de decisions. Tots ells, eixos de treball que han de contribuir a la millora dels resultats en salut, de l'experiència i participació dels pacients, i de la satisfacció dels professionals.

L'equip directiu ha mostrat al conseller les instal·lacions de l'hospital. Balcells ha pogut veure de primera mà algunes àrees com el nou Hospital de Dia Oncològic, Urgències, l'àrea ambulatòria i el Bloc Obstètric, entre d'altre i conèixer els projectes de desenvolupament que vol empènyer l'hospital en els propers anys.