El Consorci Sanitari de l’Anoia organitza una taula de debat sobre el paper clau de l’Administratiu Assistencial al sistema de salut

El Consorci Sanitari de l'Anoia ha organitzat una taula de debat sobre el paper clau de l'Administratiu Assistencial al sistema de salut, un acte que ha tingut lloc aquest dilluns 12 de juny en el marc del Dia de l'Administratiu/va Sanitari (11 de juny).

La responsable de la Unitat d'Atenció al Ciutadà i Admissions del Consorci Sanitari de l'Anoia, Rosa Marín, ha moderat la conversa entre dues referents del sector; Glòria Gálvez, experta en Humanització d'entorns Assistencials i Experiència Pacient, i Núria Pagès, responsable de Gestió de pacients i Atenció al Ciutadà del Consorci Sanitari de Terrassa.

La conversa, que ha reunit més d'una cinquantena de professionals a la Sala d'actes de l'Hospital Universitari d'Igualada, ha servit per conèixer el recorregut d'aquesta figura professional emergent, amb un rol imprescindible per garantir una bona experiència dels pacients i familiars, però també per donar visibilitat a la professió dins el model assistencial, en el treball en equip amb metges i infermeres.

Segons Rosa Marín, els administratius assistencials són "garants de professionalitat, hospitalitat, empatia, humanitat i assertivitat, habilitats que són estratègiques a l'hora d'oferir un tracte humà i de qualitat que va més enllà de l'eficiència". Marín afegeix que "estem vivint el despertar d'una nova professió, on la formació acadèmica reglada, el recorregut formatiu i l'expertesa han de garantir-ne la consolidació".