El Consorci Sanitari de l’Anoia celebra el Dia Mundial de la Salut Mental amb un esdeveniment per donar visibilitat a l’esport inclusiu

Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental (10 d'octubre), el Servei de Salut Mental i Addiccions del Consorci Sanitari de l'Anoia impulsa, juntament amb l'associació Màgic Dream Team Anoia, l'Ajuntament de Vilanova del Camí, l'Ajuntament d'Igualada i l'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui, i amb la col·laboració d'altres entitats i associacions del territori, l'acte "Un pas més cap a la integració social"; un esdeveniment esportiu, popular i lúdic que vol posar en valor la importància de l'esport com a eina per avançar cap a la integració i la inclusió de persones amb altres capacitats. La celebració tindrà lloc el proper diumenge dia 1 d'octubre al camp de futbol de Can Titó, a Vilanova del Camí.

L'esdeveniment donarà el tret de sortida a les 11:00 h amb la presentació dels equips de l'associació Màgic Dream Team Anoia, un projecte social per fomentar l'esport inclusiu i ampliar el ventall d'activitats de lleure per a les persones amb discapacitats i/o malalties mentals de la comarca de l'Anoia i rodalies. Tot seguit, a les 11:30 h, se celebrarà el partit de futbol amistós entre el Màgic Dream Team Anoia i la Fundació Barça Genuine, l'equip inclusiu del FC Barcelona  format per 21 nois i 4 noies amb discapacitat intel·lectual.

A les 12:45 h tindrà lloc la presentació del Dia Mundial de la Salut Mental 2023, amb la intervenció dels representants de les institucions organitzadores i col·laboradores de l'esdeveniment.

Un partit inclusiu obert a tothom

La jornada lúdica seguirà a les 13:15 h amb un partit de wabol, un esport inspirat en el walking football d'Anglaterra adaptat a Catalunya per dos veterans del FC Barcelona, Archibald i Silvio. Es juga caminant, sense contacte físic entre contrincants i amb un màxim de dos tocs a la pilota quan ens arriba l'ocasió. Tant el futbol inclusiu com el wabol aporten els beneficis de l'esport a diferent tipus de persones, independentment de la seva edat i dels condicionants físics o mentals.

El partit de wabol es jugarà amb un equip de voluntaris format per professionals, pacients i familiars del Servei de Salut Mental i Addiccions del Consorci Sanitari de l'Anoia, i de les associacions i entitats col·laboradores: Activa't x la salut mental, Àuria Grup, Salut Mental Catalunya, Màgic Dream Team Anoia i Club de Futbol Vilanova. A més, la participació està oberta a tothom; les inscripcions són gratuïtes i es podran fer al camp de futbol de Can Titó el mateix diumenge.