El Consorci Sanitari de l’Anoia celebra el Nadal amb una programació de música en viu a diferents espais de l’hospital

El Consorci Sanitari de l'Anoia celebra el Nadal amb una programació de música en viu a diferents espais de l'Hospital Universitari d'Igualada, adreçada a professionals, usuaris i pacients del centre. Del 20 al 22 de desembre tindran lloc quatre actuacions, realitzades de manera desinteressada, tant per professionals del Consorci amb talent musical com músics externs.

El dimecres dia 20 de desembre a la tarda ha tingut lloc la primera actuació, a càrrec de tres alumnes de l'Escola Conservatori Municipal de Música d'Igualada i un pianista de l'associació Pianos Vius. Aquesta interpretació ha servit, també, per inaugurar oficialment el piano situat al vestíbul de l'hospital, cedit per l'associació Pianos Vius gràcies a la col·laboració d'Àuria Grup i amb el suport de l'Ajuntament d'Igualada. El piano es quedarà al vestíbul de l'hospital igualadí de manera permanent a disposició de qualsevol persona que el vulgui tocar.

El programa musical continua aquest dijous 21 de desembre amb una actuació a porta tancada per als pacients ingressats a la UCI i els seus familiars. En aquesta ocasió, el repertori de nadales ha anat a càrrec de professionals del Consorci Sanitari de l'Anoia, amb una interpretació de piano, violí i veu.

Finalment, el dia 22 de desembre a les 10:30h tindrà lloc al vestíbul de l'hospital una exhibició de piano a quatre mans, a càrrec de les pianistes Eva Sabater i Susanna Basart, així com una actuació de música en acústic de la mà dels intèrprets Laura i Rafa (veu i guitarra), des de la balconada interior de la segona planta del centre.

Tot plegat s'emmarca en el projecte #ElCSASona, una iniciativa de la Direcció de Gestió de Pacients i Atenció al Ciutadà i de l'Àrea d'Innovació del CSA per humanitzar els espais assistencials i contribuir a millorar l'experiència dels pacients i els seus familiars i acompanyants. Rosa Marín, directora de Gestió de Pacients i Atenció al Ciutadà, explica des del Consorci Sanitari de l'Anoia "s'està treballant en la implementació d'un Pla d'humanització amb l'objectiu de convertir els centres en espais amables, on no només es garanteixi una bona assistència mèdica i un bon equipament tecnològic, sinó que es treballi per crear entorns més confortables, oferir calidesa de tracte i vetllar per les competències humanitzadores dels professionals, tant en l'atenció directa com indirecta del pacient". "La música és una forma de treballar per millorar aquest entorn, i oferir més calidesa a les persones", afegeix Marín.

#ElCSASona compta amb un valor afegit, i és que a més de ser un projecte adreçat als pacients, és també, és una iniciativa que interpel·la als professionals, buscant voluntaris amb talent musical i artístic entre el personal de l'organització, perquè participi en els concerts. La de Nadal és la segona programació de #ElCSASona, que va celebrar la seva primera edició el dia 22 de novembre, en el marc del dia de Santa Cecília, patrona de la música, amb èxit de participació de professionals i molt bona acollida per part de pacients i usuaris.