El director del CatSalut visita el Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA)

Ramon Canal, director del Servei Català de la Salut (CatSalut) ha visitat aquest dijous les instal·lacions del Consorci Sanitari de l'Anoia.

Acompanyat per la gerent de la Regió Sanitària del Penedès, Irene Abad; la directora del Sector Penedès, Teresa Sabater; el president del CSA, Enric Mangas; i el gerent del CSA, Ignasi Riera, han anat a l'edifici CAP Nord, que és on està situada l'Atenció Primària i l'Atenció a la Salut Mental i Drogodependències del CSA.

Després de conèixer aquestes Àrees, s'han dirigit a l'Hospital Universitari d'Igualada on ha pogut visitar alguns espais com ara les Urgències, Bloc Obstètric i Quirúrgic, l'hospital de dia mèdic i oncològic i la planta d'hospitalització de l'Àrea sociosanitària. Durant tot el recorregut ha pogut seguir les explicacions del gerent Ignasi Riera juntament amb el Director Assistencial Jordi Monedero i la Directora d'Infermeria Tijana Postic sobre les avantatges en termes de qualitat, efectivitat i humanització que aportaran les obres a diferents espais assistencials com són urgències, bloc obstètric, farmàcia i hospital de dia.

A continuació ha mantingut una reunió amb els caps d'àmbit del CSA, per tal de conèixer i debatre sobre l'estratègia assistencial i els projectes que tenen en marxa per a aquest any i de cara al futur. Els caps d'àmbit amb qui s'ha entrevistat han estat Pere Brescó, Atenció Maternoinfantil; Marta Cucurell, Atenció Mèdica; Rubén Hernando, Atenció Quirúrgica; Andrés Gamboa, Atenció intermèdia, així com també: Josep Checa, cap de Salut Mental, i Eva Torres, cap d'Atenció Primària.

Durant la xerrada ha posat en valor la gestió clínica i l'adequació en la indicació com a instrument per a utilitzar correctament els recursos que la ciutadania posa al nostre abast per a la seva atenció i ha animat als professionals a seguir en aquesta línia.