El projecte 'Escape Room en Prevenció de Riscos Laborals' del Consorci Sanitari de l'Anoia guanya el Premi Manel Baselga 2024

El passat dimecres 24 d'abril va tenir lloc el lliurament del Premi Manel Baselga (PMB) durant La Nit de Salut Laboral de la Societat Catalana de Salut Laboral (SCSL), un premi que es va endur un equip de professionals del Consorci Sanitari de l'Anoia pel projecte "Escape Room en Prevenció de riscos laborals". Es tracta d'un projecte ideat de manera conjunta pels equips de Prevenció i Salut Laboral, Recerca i Innovació, Formació i Docència del Consorci Sanitari de l'Anoia, i de la Mancomunitat Sanitària de Prevenció, que es portarà a terme durant els propers dos anys.

Aquesta innovadora iniciativa, que es basa en l'ús de la metodologia d'Escape Room, ha estat reconeguda per la seva contribució significativa a la millora de la seguretat i la salut en l'àmbit laboral. L'equip responsable del projecte està format per Beatriu Castells, Marta Banqué, Raquel Rueda, Cristina Pozo, Joan Carles Mateu, Rosa Maria Bernal, Victor Parra i Nil Peña.

El premi Manel Baselga, en record del doctor que va liderar la defensa per la salut dels treballadors, l'atorga la Societat Catalana Salut Laboral, i cada any reconeix els millors projectes d'investigació o de pràctica en els diferents àmbits d'intervenció en salut laboral. El premi està dotat amb 3.500 euros.