El Consorci Sanitari de l’Anoia celebra el comiat del residents que s’han format al seu centre

En concret, han estat 8 residents de les especialitats mèdiques de cirurgia general,  obstetrícia i ginecologia i atenció familiar i comunitària, i  d'especialitats d'infermeria de geriatria, llevadores i infermeria familiar i comunitària. Aquesta formació de Medicina i d'Infermeria familiar i Comunitària es coordina des de la Unitat Docent de la Catalunya Central de l'ICS i es realitza conjuntament amb els centres d'Atenció Primària de Santa Margarita de Montbui i Igualada Urbà.

L'acte s'ha iniciat amb les paraules del gerent, Dr. Ferran Garcia, de la directora d'infermeria, Sra. Tijana Póstic i del director assistencial, Dr. Jordi Monedero, tots tres del Consorci Sanitari de l'Anoia (CSA) i que han agraït i felicitat als residents per la feina feta i els han encoratjat en la nova etapa professional que comencen a partir d'ara. Van destacar el gran esforç que han hagut de fer ja no sols en la formació sinó per l'any tan dur que hem passat amb motiu de la COVID.

A l'acte s'ha realitzat de manera mixta: presencial i online, donades les limitacions i les mesures de seguretat que provoca la pandèmia hi ha assistit també els tutors i part dels diferents equips assistencials que han estat guiant la formació dels residents. Un per un, han estat cridats i han dit unes paraules als assistents. Els tutors també han tingut  paraules d'agraïment i de reconeixement per la feina.

La nova Llei de l'Eutanàsia

A l'inici de l'acte es va realitzar una sessió general amb el títol "Nou marc jurídic de  l'eutanàsia a Espanya" a càrrec de la Sra. Nuria Terribas, llicenciada en Dret, directora de la Fundació Víctor Grífols i Lucas i de la Càtedra de la Bioètica de la UVIC-UCC. Va exposar el marc jurídic de la llei que es va aprovar al parlament espanyol el passat mes de març i que  entra en vigor el proper mes de juny, les seves implicacions en la pràctica diària i les seves incerteses en la seva aplicació que encara queden per resoldre d'aquest important tema, al final de la xerrada va haver un torn obert de preguntes molt interesants i participatives, per tot el que comporta la llei.