El Departament de Salut porta a terme el Programa de detecció precoç de càncer de mama, que ofereix a totes les dones de Catalunya d'entre 50 i 69 anys la possibilitat de fer-se una mamografia gratuita cada 2 anys, amb la màxima qualitat tècnica i professional.

Els programes de cribratge de càncer de mama es van iniciar als Estats Units el 1.963 i posteriorment van passar a Europa amb els suecs com a capdavanters. S'han fet 8 programes comparatius, és a dir, amb dones citades per fer una mamografía i altra branca amb dones sense controls. Es va demostrar un reducció de la mortalitat per càncer de mama superior al 30% en el grup de cribratge en tots els estudis.

Arran d'aquests estudis els programes van anar desenvolupant-se a tots els països del 1r món.

El diagnòstic del tumor en fase inicial és fonamental per obtenir bons resultats i ara per ara la mamografia és l'única eina vàlida per fer un bon diagnòstic.

A l'Anoia es va iniciar l'any 2001, amb una progressió constant en el número de mamografies fetes i una adherència cada vegada més gran al nostre programa.

Els bon resultats ens encoratgen per seguir en la nostra tasca i animem totes les dones entre 50 i 69 anys a participar en el nostre programa amb la confiança que els hi donarem una atenció personalitzada i una exploració amb totes les garanties.

Les mamografies es fan a l'Hospital d'Igualada que a través de l'Oficina Tècnica de Cribratge envia una carta on es concreta una data de visita per fer-se la mamografia.

Si vostè té entre 50 i 69 anys i no ha rebut cap carta de la nostra Oficina, pot contactar amb nosaltres al telèfon 93 807 55 50 de dilluns a divendres de 9h a 15h. o bé per correu electrònic: otcanoia(ELIMINAR)@csa.cat

Programa de detecció precoç del càncer de mama – Generalitat de Catalunya

Per a més informació:
Informació Programa