L’Hospital Universitari d’Igualada vendrà llibres solidaris per la reforma de l’Hospital de dia Oncològic

L'Hospital Universitari d'Igualada es prepara per celebrar un Sant Jordi solidari. Durant la diada del 23 d'abril l'hospital tindrà una parada a la plaça de Cal Font d'Igualada on es vendran llibres de segona mà a un preu simbòlic, a més d'altres productes solidaris com els Buff de la campanya #éslanostralluita. L'objectiu és recaptar fons per la reforma de l'Hospital de dia Oncològic, una campanya de mecenatge que es va engegar a inicis de març sota el lema "La seva lluita és la nostra lluita. Entre tots millorem l'Hospital de dia Oncològic" i que servirà fer finançar una millora de l'equipament valorada en prop de 400.000 euros.   

Els llibres que es posaran a la venda per Sant Jordi, més de 200, han estat donats pels professionals de l'Hospital d'Igualada, en una iniciativa interna que s'ha dut a terme al llarg del mes d'abril i que ha estat tot un èxit. Durant la diada, a la parada també hi haurà professionals en actiu i jubilats de l'hospital que, de manera voluntària, s'encarregaran de fer la venta i, alhora, d'explicar a la ciutadania el projecte i fer-los partícips de la campanya.

"La seva lluita és la nostra lluita", la campanya de mecenatge per recaptar fons

El dia 1 de març el Consorci Sanitari de l'Anoia va donar el tret de sortida a la campanya de mecenatge per reformar l'Hospital de dia Oncològic, un projecte per convertir aquesta àrea en un espai més còmode i acollidor per als pacients i els seus familiars. Sota el lema "La seva lluita és la nostra lluita" es fa una crida a empreses, ciutadania i teixit cultural, esportiu i associatiu de les comarques de l'Anoia, la Conca de Barberà i la Segarra -àrea d'influència del centre- a col·laborar per fer realitat la transformació d'aquest equipament. L'objectiu és que els malalts de càncer, que han de passar llargues estones fent tractaments, tinguin la intimitat i el confort que necessiten, sense oblidar el compliment dels estàndards hospitalaris. 

Cada any s'atenen més de 250 pacients oncològics en aquest Hospital de dia, on es duen a terme tractaments com ara la quimioteràpia. La principal reivindicació dels malalts, que van participar en la concepció del projecte a través d'un grup voluntari, és guanyar intimitat i comoditat durant els tractaments i que l'espai sigui més càlid, amb una estètica que s'allunyi de la sobrietat dels entorns hospitalaris.

Les persones, empreses i entitats que vulguin posar el seu granet de sorra, poden fer una aportació econòmica a través de la web del www.eslanostralluita.cat, mitjançant targeta de crèdit o transferència bancària. Cada aportació, des de la més petita fins a la més gran, és important per aconseguir una zona de tractaments més amable per als pacients.